Bingobrickor på nätet

På Internet hittar du bingospel dels hos onlinekasinon och hos sidor specialiserade på onlinebingo. På nätet finns det flera olika slags bingospel att välja bland. Den vanligaste bingovarianten är klassisk bingo, det är också det bingospel som de flesta känner till. Men det går att variera mera, på nätet kan man till exempel också spela mönsterbingo, amerikansk bingo och variantbingo. Bingobrickorna för dessa spel ser förstås lite annorlunda ut.

Klassisk bingo är det mest kända bingospelet. Där spelar man på brickor som har 25 rutor, fördelade på fem gånger fem rutor. I varje ruta står ett nummer mellan 1 och 75. Bingobrickorna för klassisk bingo ser ut på samma sätt oavsett om man spelar onlinebingo eller bingo på bingohall. Skillnaden är att man har brickan framför sig på dataskärmen istället för i pappersform. Man kan välja att kryssa numren själv med hjälp av musen eller så kan datorn markera numren automatiskt. Då kan man bara luta sig tillbaka och hoppas på högvinsten.

Förutom klassisk bingo finns det några andra bingovarianter att välja bland på nätet:

I variantbingo spelar man upp till fem omgångar på tre bingobrickor. Det är ett spel som tar längre tid och som ger fler vinstchanser.

I mönsterbingo är det inte ha en vågrät, lodrät eller diagonal rad som krävs för att få bingo, utan istället ska du få ett mönster som är ifyllt på bingobrickan. Det kan vara exempelvis ett L-format mönster, fyra hörn eller ett kryss.

I amerikansk bingo så har man en bricka som ser likadan ut som den för klassisk bingo. Den enda skillnaden är att rutan i mitten är en så kallad friruta, det är en slags joker som inte behöver kryssas för.