Bingotillbehör

Förutom Bingobrickan så finns det lite andra tillbehör till spelet Bingo som är bra att ha. Sådant som man har användning för när man spelar Bingo helt enkelt. Med bingotillbehör kan man på ett enkelt sätt göra spelandet mycket mer bekvämt, roligt och personligt. Till exempel genom att ha sin egen duttpenna med sig. Några av bingotillbehören kan man köpa nästan överallt men en del behöver man specialbeställa i butiker på Internet.

Duttpenna

Detta är förmodligen det bingotillbehör som du kommer att få mest användning för när du spelar bingo. Duttpennan är den penna som man använder för att markera de nummer som ropas ut om de finns på ens bingobricka. Det finns lite olika typer att välja mellan och det är helt upp till dig vilken du personligen tycker fungerar bäst. Du kan använda en vanlig tuschpenna tillexempel, den går att köpa lite överallt och är helt okej att använda. Det de flesta föredrar som spelar bingo är dock Dab & Ink pennan. Det är en penna som är specialutformad för att spela bingo och fungerar så att man snabbt ska kunna dutta där man vill markera ett nummer. Man trycker dit färgen på liknande sätt som man stämplar med en bläckstämpel. Eller så låter man tuschet droppa där man vill markera. Dessa pennor kommer i flera olika färger och är den duttpenna som går att få mest personlig.

Tejp

Om du spelar bingo utomhus, till exempel Kobingo på landet eller Bilbingo på en parkeringsplats och det blåser ute så kommer du ingenstans utan tejp. Har du tejp med dig kan du sätta fast dina bingobrickor på ett hårdare underlag. Då riskerar du inte att dem blåser bort eller hamnar i oordning. Det blir enklare att markera sina nummer, du får en bra översikt om du har flera brickor och så vidare. Den absolut bästa tejpen att använda när man spelar bingo är frystejp, eller maskeringstejp som den också kallas. Den går att få tag i lite överallt som du säkert känner till. Dessutom är den bra för att den inte klibbar som vanlig tejp, du riskerar inte att trasa sönder några brickor utan behåller dem hela och fästa på underlaget.